1S0A9559

„ Számomra a gyerekekkel való munka nem csak egy feladat, de az életem értelme „

  • 4 éves koromban kezdtem táncolni, már az óvodában megfertőzött a tánc szeretete. A klasszikus balett órákat a jazz balett majd a moderntánc órák követték párhuzamosan 8 éven keresztül.
    Mindig is imádtam a feladatokat, a szereplést és a szebbnél szebb ruhákat. Szerettem, ha feladatokat bíznak rám és, hogy az általam kitalált mozdulatok vagy kombinációk mosolyt csal az emberek arcára.
  • Nem volt kérdéses számomra soha, hogy tánccal akarok foglalkozni. Ezért középiskolai tanulmányaimat is tánc és drámatagozaton folytattam. Itt már a néptánccal az autentikus népi motívumokkal ismerkedhettem meg, amit imádtam. Az ott megtanult színészmesterség alapok pedig segítettek, hogy ne csak a testem, de az arcom is elárulja az általam táncolt érzelmeket. Sok-sok utazás és turné várt ránk az akkori csapatunkkal. A műsorunkat az Európai Országokban sikerült bemutatni.
  • Ekkor jött az újabb szerelem a divattáncok iránt . Az akkori Ámokfutók zenekar tánciskolájában kezdtem megismerkedni az alapokkal . A tánc azon oldalát ismerhettem meg , ami más mint az addigi. Akkor sztárok mögött táncolni háttértáncosként hatalmas lehetőség volt. Az ország több pontjára és rendezvényeire eljuthattunk és tovább erősítette bennem, hogy még többet akarok tanulni és tudni.
  • A megfelelő iskolák elvégzését követően Budapesten kezdtem dolgozni még az iskola mellett. Mi mást, mint segédoktatást vállaltam. Akkor ismerkedhettem meg a stílus és divat elemekkel, ott kezdett versenyezni első csapatom.
  • Ekkor támadt az ötlet, hogy edzővé váljak, míg a főiskolai tanulmányaimat befejezem, ezért akrobatikai sportedző szakmát szereztem és így képeztem tovább táncosaimat.
  • A Főiskola befejezése után tovább képeztem magam, mert az oktatás nagyon izgalmas volt számomra, de szerettem volna, ha ettől is többet adni a táncosainknak. Ekkor képeztem magam tovább Koreográfus irányba.
  • Számomra az oktatás az életet jelenti. Nem tudom sem megfogalmazni sem leírni az az érzést, hogy mennyire csodálatos, ahogy a kezdő táncosból fantasztikus művész lesz. Csodálatos, ahogyan a tánc kitárja a belső érzéseket, hogy olyan kötelékek születnek közöttünk, ami elválaszthatatlan.

Imádom, ahogy tőlem tanulhatják meg az első lépéseket, az első mozdulatokat.  Önmagukra találnak személyiségüket még csak kereső tinik és kiforrott nővé válnak lányaink.

 

Csodálatos, hogy a hobbim a munkám és a munkám a hobbim. Azt gondolom, ettől nagyobb ajándék nem létezik számomra.